121 nordmenn på treningsleir i Alfaz del Pi

121 nordmenn på treningsleir i Alfaz del Pi

Henrik C. Holm og Torill U. Bjørgan i MYA satser stort på idrettsturisme.

ALFAZ DEL PI
De to nordmennene har drevet MYA i et par år og hatt store og mindre grupper i Alfaz del Pi og på Costa Blanca nord. Men de har aldri tidligere hatt en så stor gjeng som denne uken. Totalt er 121 personer fra Bergen og Stavanger, ledere og utøvere fra toppidrettsgymnas, i Alfaz del Pi og La Nucia for å trene.

– Vi har nok å henge fingrene i nå. Men samarbeidet med både Alfaz del Pi kommune og La Nucia kommune er godt. I tillegg har vi Hotel Sun Palace i Albir som legger forholdene glimrende til rette for både lederne og utøverne. Vi har aldri tidligere hatt en så stor gruppe på besøk, men det går greit. Det eneste vi ikke styrer med er flyreisen til gjengen fra Norge til Spania. Ellers er det vi i MYA som fikser alt, fra overnatting, treningsfasiliteter til leiebiler og mat, forteller Henrik C. Holm til Vikingposten.

– Hvorfor har dere startet med dette eventbyrået?
– Vi hadde begge to lyst til å leve og bo i Spania, og da her på Costa Blanca nord. Derfor satte vi oss ned for et par år siden og lurte på hva vi kunne jobbe med. Begge har bred erfaring fra både restaurantbransje, idrettsliv og eventbransjen. Nå har vi holdt på med store og små grupper i snart to år og stortrives, sier Torill U. Bjørgan.

Mandag var ledelsen i Alfaz del Pi med ordfører Vicente Arques i spissen, på besøk hos MYA og utøvere og trenere på idrettsanlegget i Alfaz. Og det er ingen tvil om at både ledelsen for utøverne og politikerne synes opplegget er bra.

– Vi har de siste seks årene vært på treningsleir i uke ti i Spania med elevene ved toppidrettslinjen på Tertnes videregående. De fire første årene var vi i Marbella og i fjor var vi i Torrevieja. Men det er ingen plass vi er tatt så godt imot som her i Alfaz del Pi og La Nucia. De ansatte på idrettsanleggene kan nesten ikke få gjort nok for å legge forholdene til rette for oss. I tillegg får vi det akkurat som vi vil på hotellet. Torill og Henrik legger virkelig flott til rette for oss. Her kommer vi garantert tilbake, sier administrativ leder for Olympiatoppen Vest-Norge, Pia Mørk Andreassen til Vikingposten.

Ordfører Vicente Arques synes også det er ekstra fint å ha norske idrettsutøvere på treningsleir i kommunen.

– Vi har alltid hatt mange idrettsturister her i Alfaz del Pi, men ofte er de fra andre deler av Spania og fra Øst-Europa. I og med at vi har en så stor koloni fastboende fra Norge i kommunen vår er det ekstra koselig med idrettsturisme fra Norge. Vi håper MYA og andre selskaper klarer å trekke enda flere folk til treningsleire her. Kommunen skal i hvert fall legge forholdene til rette for det, sier ordfører Vicente Arques.