Til Costa Blanca for å bli fremtidens olympiere

Til Costa Blanca for å bli fremtidens olympiere

I disse dager har Henrik Holm og Torill Bjørgan i eventbyrået Move Your Association (MYA) mer enn 250 idrettsutøvere som er spredt rundt i La Nucia, Alfaz del Pi og Benidorm å holde styr på.

-Det er hektisk kan du si! I dag har vi kun 18 bussturer å holde styr på, ler Henrik Holm som nå i uken etter vinterferien betjener idretts-og fotballklubbene til Haugesund, Brann og Tertnes som gjester Costa Blanca. Olympiatoppen vest kommer dessuten med 15 ledere og er med å sponse Spania-oppholdet for de unge toppidrettsutøverne.

-Vi har flyttet vårt ordinære treningsopplegget vårt hit til Spania og intensivert det litt, sier Pia Mørk Andreassen, daglig leder i Olympiatoppen Vest til SPANIA I DAG.

I Spania skal idrettsutøverne få både mer og bedre oppfølging, og kjenne på dette med å være på lag og treningssamlinger samme.

-Vi har vært her i seks år og synes det er veldig greit. I fjor var det sol fra vi kom til vi dro, men vi har vært litt mindre heldig i år. Det er kald vind og vi er redd for at noen skal bli syke.

Idrettslinjen har avgangselever som er proffer i Tyskland og Danmark og som har vært med i senior EM og VM for både damer og herrer.

-Nivået er høyt og spesielt innen håndball, hvor Norge er i verdenstoppen. I håndball har vi på en måte hele tiden referansen til verdensnivået lokalt. Javier, landslagstreneren i badminton, er også har med sine utøvere, sier Mørk Andreassen.

Daglig leder i Olympiatoppen Vest, Pia Mørk Andreassen, har med seg de unge idrettsutøverne til Spania slik at de skal få både mer og bedre oppfølging.

Konkurrerer seg over fjellet

Onsdag gikk halvparten av utøverne over naturparken Sierra Natura fra Albir til Benidorm. Her lagde trenerne ulike konkurranser underveis for at utøverne skulle komme seg over fortest mulig.

-Det er en slik fast tur vi har, som går til masten og så over til Benidorm. Der har vi noen konkurranse om å gå helt over, mens vi bruker masten til noen enkle økter innimellom. Det var en av elevene som løp helt over til Benidorm og tilbake til Albir igjen på en time og 45 minutter. Så vi har spreke folk i deltakergruppen.

Olympiere skal bli ¨skikkelige mennesker¨

Ellers er det fokus på vanlig trening, samt basis- og styrketrening for elevene ved Olympiatoppen Vest. På kveldene møtes idrettselevene og lederne til fellesmøter som handler om å være ordentlige mennesker.

-Det er alltid to økter på til sammen fire timer. Vanligvis en særidrettsøkt pluss noe styrke eller basis-trening. Her i Spania har vi bedre kontroll på hvor mye de trener og hviler. Ellers diskuterer vi ulike temaer som skal fylles i et toppidretts-hode. Alt vi tenker det er lurt å snakke mye om og få med seg. Blant annet hva vi tenker om å være toppidrettsutøver og rollemodell. Vi vet jo at det etter de olympiske vinterlekene i Pyeongchang har vært mye fokus på hvorfor Norge er så god. Det tror vi er måten vi er 1. er sammen om ting på, 2.Kravene man setter til hverandre i et team, og 3. Det å være høflig og ydmyk og lære av hverandre, sier daglig leder i Olympiatoppen VEST, Rita Mørk Andreassen.

-Alpinlandslaget har for eksempel ikke rom for drittsekker, ikke sant. Her skal vi alle oppføre oss skikkelige. Dette er også en ting vi passer ordentlig på her nede. Vi er jo på et hotell med masse pensjonister, så det er kjempeviktig at disse ungdommene oppfører seg og for eksempel takker for maten når de går fra matsalen og sier hei til alle som vasker. Dette er viktig for oss. Det handler om å være ordentlige mennesker, avslutter idrettslederen.