Cheerleaders trener til Norgesmesterskap
med MYA i Alicante

Cheerleaders trener til Norgesmesterskap med MYA i Alicante

Da MYA arrangerte treningsleir på Costa Blanca for Pink Diamonds fra Stavanger, var det mange som holdt pusten mens jentene rullet rundt i luften mange meter over gulvet i treningshallen i Alicante. 

Det var en glad gjeng som avsluttet treningsleiren som Move your Association hadde arrangert for dem. Solen sto høyt opp på himmelen, og det var flere som ønsket de kunne bli noen dager ekstra for å nyte det gode været foran bassenget på hotellet Sun Palace Albir & Spa, hvor de bodde.

JOHN

-Jentene har trent hver dag, opplyser treneren Jexxy Barrios. Det har vært en flott tur og alt har gått veldig greit. Jentene trener mange timer hver uke hjemme i Norge, og nå er de i gang med å forberede seg til Norgesmesterskapet i mars. Dette er grunnen til at vi tok kontakt med MYA for å arrangere treningsleir. En tur som dette er viktig. En treningsleir gjør at det blir enda bedre samhold på laget, og det gjør at resultatene blir mye bedre. Vi var så heldige å få med treneren John Chebret, som fløy helt fra USA for å hjelpe oss. Det betydde mye.

Elise Bore, en av cheerleaderne, er enig.

I LUFTEN HOTELLET

– Cheerleading er en sport der man er hundre prosent avhengig av hverandre og må jobbe sammen som et lag for å få til det man ønsker. En treningsleir forsterker samarbeidet. Denne turen har vært veldig kjekk. Noe jeg sent vil glemme. Vi har fått så utrolig stort utbytte av treningene, og vi har hatt en fantastisk fremgang. Og vi har jobbet hardt sammen på tross av sykdommer, skader og slitasje.

2 jenter

Hun legger til:

-Det at vi hadde en ekstra trener var veldig bra. John ser på det vi gjør med nye øyner, noe som hjelper oss med å oppnå de resultatene vi ønsker. Og Henrik og Torill fra MYA har vært fleksible og greie å ha med å gjøre når det gjelder treningstider og transport. Og selvfølgelig så er det bare et stort pluss å få være i dette flotte landet.

BENTE

Laglederen Anne-Bente Skjæveland Bersagel synes også at turen har vært positiv. Hennes oppgave har vært å passe på at alle hadde det bra og at alle var med når de skulle avgårde på de forskjellige stedene. Hun har også vært bindeleddet mellom Pink Diamonds og MYA.

-Stemningen har vært helt topp. Jentene har sittet og sunget og ledd i bussen både til og fra trening. De har også fått vært på noen shoppingturer, både på La Marina i Benidorm og i Alicante. Jentene er veldig glad i shopping! Det sosiale her nede har bidratt til å bygge laget enda mer sammen.

Henrik C. Holm fra MYA, synes det har vært morsomt å ha laget på besøk.

RULLER RUNDT

-Dette er jo en utrolig morsom sport! Mange tror det bare er snakk om en gjeng jenter med korte skjørt og pom-poms som danser og lager koreograferte show foran viktige sportsbegivenheter. Men cheerleading er blitt en konkurranseidrett, på linje med turn og dans. Det var flere som måtte holde pusten da de så jentene klatre opp på hverandres skuldre og deretter rulle seg i luften flere meter over gulvet.

MYA LOGO

Han kan fortelle at MYA.NO arrangerer alle typer treningsleirer. De har hittil hatt besøk av flere ishockeylag, fotball- og håndballag, flere titalls langrennsløpere som har trent på rulleski oppe i de rolige spanske fjellene, i tillegg til mange syklister.

– Det er første gang vi har cheerleaders på besøk, og det viser at vi ikke har noen grenser på hvilken type treningsleir vi kan arrangere. Området her har så mye å tilby. Det er ingenting vi ikke kan ordne.