Wang toppidrettsgymnas på treningsleir i Alfaz del Pi

Wang toppidrettsgymnas på treningsleir i Alfaz del Pi

Håndballgruppene fra Wang toppidrettsgymnas fikk kjørt seg.

ALFAZ DEL PI

Talentene på ungdomslandlaget i håndball, Sindre Aho(16) og Tormod Hauane (16) nøt godt av harde treningsøkter og tidligere landslagsspillere som trenere. 

Sindre og Tormod går begge det første året på Wang toppidrettsgymnas i Tønsberg. Treningsleiren ble arrangert av eventselskapet Move Your Association (MYA) med Alfaz del Pi, San Rafael, som base. Gjennom MYA, som har spesialisert seg på idrett, fikk elevene trene to harde økter daglig, samt spille to treningskamper mot jevngode lag, det fant MYA i Elche. 

Det er bergensparet Henrik Holm og Torilll Bjørgan fra MYA som fikser det meste. MYA kommer med skreddersydde pakkeløsninger i samarbeid med Berg-Hansen Sør, tilpasset idrettsgruppene som vil nedover fra Nord-Europa og trene i Spania. 

Forrige uke var altså totalt 48 håndballspillere fra gymnaset i aksjon i håndballhallen på sportssenteret i Alfas del Pi. Det var like mange jenter som gutter med, alle fra 16-19 år. 

Geir Erlandsen, som er toppidrettssjef på WANG og trener aldersbestemte landslag, var med på turen som leder og trener sammen med legendariske Johnny Jensen, tidligere storspiller for tyske Flensburg. I dag er Jensen trener for Nøtterøy og også deltidsansatt på Wang. Erlandsen har blant annet tidligere spilt proff i elitehåndball i Spania. Disse erfaringene kom godt med nå som trenere for de unge og fremadstormende gutter og jenter. 

– Skal man opp på proffnivå må man begynne tidlig å trene mye, sier Erlandsen til Vikingposten. 

Johnny Jensen nikker bifallende. Han skryter også over nivået på jentene. De har trent akkurat like mye som guttene på turen. 

Her nede får elevene trent både mye og på en annen måte enn i Norge. 
– De må fra første stund lære å ta ansvar selv og erfare hvor viktig det er å få nok søvn og nok drikke i seg. Uten dette går det lett ut over konsentrasjon og trening neste dag og på treningskamper. Det er utrolig kjekt å være trener for disse ungdommene som er så dyktige og motiverte. Ikke minst er det fint å få være med på å forme talenter over hele tre år, altså kunne få se hele utviklingen av dem over lengre tid, sier Erlandsen. 

I tillegg til vanlig håndballtrening har elevene fått prøvd seg på paddletennis og beachvolleyball i Benidorm . 

– Bra opplegg, bra treninger og bra sosialt. Når vi trener med skolen er nivået veldig høyt hele tiden. 
Slik oppsummerte Sindre uken. Han ville helst ikke hjem igjen. Arrangøren MYA forteller at det er viktig med slike opplegg at gruppene også får trent andre aktiviteter enn hva man er vant til og også vektlegge det sosiale. 
– Det er bra både for trivsel og for kroppen å prøve seg på nye idrettsgrener, sier Henrik Holm. 

Bare de siste ukene har MYA hatt både syklister, volleyballspillere og ishockeyspillere fra Wang toppidrettsgymnas på besøk. Eventfirmaet startet sin virksomhet i 2010 og konseptet ser altså ut til å være populært for idrettsutøvere som vil trene i Spania.