Syklister spisser formen på Costa Blanca

Syklister spisser formen på Costa Blanca

Solen sto høyt på himmelen da syklistene fra toppidrettslinjen ved Tertnes VG trente langs de flotte veiene på Costa Blanca. Takket være MYA, som arrangerte turen, fikk de også delta i et konkurranse-ritt hvor flere spanske veteraner var med.

1. TRE BASSENGDin Reportasje møter syklistene på Hotel Sun Palace Albir & Spa, hvor de bor sammen med resten av Toppidrettslinjen Tertnes, som består av en gruppe på nitti-fem personer fra tolv forskjellige idrettsgrener. De er nokså godt kjent i området, da det er fjerde gang MYA arrangerer treningsleir for gruppen. Det er snart sesongstart, og deltakerne setter stor pris på å trene under Spanias sol, hvor alt ligger til rette for å oppnå gode resultater i konkurransene de har foran seg.

-Treningsforholdene er kjempegode, og jeg føler at jeg allerede har oppnådd mye, uttrykker Emelie Utvik, som er en av syklistene som har blitt tatt ut på landslaget til mesterskap i Belgia om et par uker.

-Det er noe helt annet enn å trene i Norge, hvor forholdene er langt fra optimale på denne tiden av året. Dessuten er det veldig hyggelig å være her. Været er fantastisk, og det er mye å gjøre. Jeg synes det er veldig trivelig i Albir. Alle snakker jo norsk! Hotellet er veldig bra, og maten er god. Det er hovedsakelig spansk mat, og jeg synes det er fint med litt forandring. Men jeg savner brunost!

MYA LOGO

Silje Broll er enig.

-Alt er tilrettelagt for at vi får trent som vi skal, og for at vi skal trives. Jeg har gledet meg mye til denne turen. Jeg har fått stort utbytte av den, og alt er enda bedre enn forventet. MYA er veldig hjelpsomme og de er alltid der når vi trenger dem.

Anders Pettersen, som er assisterende sykkeltrener, nikker.

– Vi syklister trener jo på veiene, så det er ikke så mye vi trenger MYA til i løpet av dagen. Som regel tar vi bare ut sykkelen fra kjelleren, og drar ut. Men vi snakker jo ikke noe spansk, så det er godt å ha Henrik og Torill fra MYA når det oppstår et problem eller vi skal dra litt langt herfra og trene og vi trenger transport. De er veldig hjelpsomme, og stiller opp på alt.

9. EN PÅ SYKKEL

Han trekker på smilebåndet.

-Jeg spiller fotball og skulle gjerne ha hatt med fotballaget jeg spiller på ned hit. Jeg har inntrykk av at MYA har full kontroll på det meste, og de hadde nok lagt ting til rette for et godt opplegg. Jeg er sikker på om jeg hadde spurt Henrik om å skaffe en fotball fra Valencia-klubben, så hadde han ordnet det på en-to-tre.

Han kan fortelle at det er en stor fordel for syklistene å trene på spanske veier.

7. RITT

-Det er mye lettere og morsommere å sykle fem timer i solen enn i slapset hjemme. Dessuten har man mye større plass til høyre på veiene, slik at det er enklere for bilistene å komme forbi. Noe som gjør alt mye tryggere. Og man slipper sentrum. Man unngår trafikk og trafikklys, og man kommer stort sett rett på de gode fjellveiene.

Are Andresen, som er lagets hovedtrener, er også veldig fornøyd med oppholdet.

3. ARE

-I Norge, akkurat nå, får vi ikke gjort jobben på grunn av klimaet. Det er sesongstart rett etter påsken. Konkurranseutøvere i andre land, som trener i andre typer klima, får jo på en måte en tjuvstart. Treningsforholdene her på Costa Blanca nord er mye bedre enn andre steder vi har vært på. Det finnes lange klatringer som er ideelle for oss. Dessuten har spanjolene en helt annen holdning til syklister enn hva de har i Norge, hvor du risikerer alt. Norske bilister glemmer ofte at selv om syklistene er sterke og ser ut til å tåle det meste, så er de myke og sårbare. Jeg sier ikke at spanjolene ikke kan bli irriterte, men de har en helt annen holdning og viser mer respekt.

8. RITT GOD

Under oppholdet har syklistene fått delta i et ritt sammen med gode, spanske konkurranseryttere.

– Det var veldig kjekt å delta, sier Tobias Endresen Budal. Jeg var nokså spent, selv om jeg ikke hadde noen ambisjoner om å vinne rittet. De fleste deltakerne var en del eldre enn oss, og noen av dem var veteraner.  Men jeg så frem til å få kjørt meg litt og sett hvor vi står med hensyn til konkurranse-ritt som vi har foran oss.

8. TYNN GUTT OG

Kristoffer Nielsen, er enig.

-Spanjolene er sterke, og det var mange av dem! Vi tok det som et trenings-ritt. Det var veldig positivt for oss å få være med.

Han ler, før han avslutter:

-Det var flere nasjonaliteter med, i tillegg til spanjoler. Vi er jo ikke norske vikinger for ingenting. Målet vårt var å slå svenskene!

Liker du facebooksiden vår, Din Reportasje, vil du motta alle våre reportasjer idet vi legger dem ut.

11. ALLE